De Merel Sport & Cultureel Centrum

De Merel Sport & Cultureel Centrum

MFC de Merel

Multifunctioneel Centrum De Merel bevindt zich in de dorpskern van Rockanje en heeft haar ingang aan de Willem de Waalstraat. Het gebouw is robuust van buiten. Er zijn gemeleerde zandkleurige bakstenen gebruikt die refereren aan het duinlandschap en bovenal passen bij de omliggende bebouwing. MFC de Merel is een duurzaam en energiezuinig gebouw en maakt gebruik van zonnepanelen en heeft warmtepompen om rechtstreeks het gebouw met de bodemtemperatuur te kunnen koelen of te verwarmen. Het Multifunctioneel Centrum bestaat tevens uit BS de Zeewinde, de bibliotheek en een opvanglocatie van Humankind.
 

Paviljoen

Het Paviljoen bestaat uit een open ruimte met een belangrijke huiskamerfunctie. Het bindt niet alleen alle gebruikers samen, maar het laat de bezoeker ook in één oogopslag met alle bezoekers kennismaken. Door grote lichtstraten in het dak baadt het hart van het gebouw in natuurlijk licht.
 
Aan de balie is een bar waar vooraf, tijdens en na afloop van diverse activiteiten een hapje of een drankje genuttigd kunnen worden.
 

Zandbank

De Zandbank kenmerkt zich door het vele daglicht en het gebruik van witte kleuren in combinatie met hout. De ruimte is geschikt voor vergaderingen, presentaties, muziekoptredens, bijeenkomsten en allerlei andere activiteiten tot maximaal 75 personen. De zaal beschikt over een uitstekende professionele licht- en geluidinstallatie. Deze multifunctionele zaal van ongeveer 140m2 ligt aan het Paviljoen met ongeveer 175m2, de ruimtes kunnen aan elkaar gekoppeld worden door een grote flexibele wand en bieden dan ruimte aan maximaal 200 personen.

 

Stroming & Duinzoom

Naast de grotere zalen is er nog de beschikking over kleinere ruimtes tot maximaal 20 personen. De ruimtes zijn uitermate geschikt voor vergaderingen, cursussen en het voeren van gesprekken.

 

Sporthal

De sporthal is verdeeld in twee geluid geisoleerde ruimtes. Beide ruimtes beschikken over royale raampartijen met zonsverduistering. De sporthal beschikt over 4 aparte kleedkamers met douches.
Sporthal 1 (Paviljoen zijde) – 312m2
Sporthal 2 (Buitenzijde) – 312m2